Harde hand strategie

Harde hand strategie

Als je Blackjack voor echt geld gaat spelen, dan wil je graag winnen. De manier om te winnen is door het spel strategisch te spelen. Eén van de meest gebruikte methodes bij een potje Blackjack is de basis strategie. Dit systeem is op basis van een tabel waarin je de verschillende scores kan aflezen. Je kan vervolgens precies zien met welke stap je het meeste kans maakt om te winnen. Dit kan zijn door een extra kaart te pakken of juist door te stoppen met spelen. In de tabel wordt er alleen onderscheid gemaakt tussen een harde hand strategie en een zachte hand. Maar wat is een harde hand en een zachte hand? Wij leggen het je hier uit.

Harde hand bij Blackjack

Je hebt een harde hand bij Blackjack als je eerste twee kaarten geen Aas bevat. Als er wel een Aas tussen zit heb je een zachte hand. De kans dat je een hand zonder Aas hebt als openingsscore is vrij groot. Het verschil met een hand met Aas is dat je openingsscore vast staat. Een Aas kan namelijk veranderen in 1 punt. Dit is handig als je een burst dreigt te krijgen. Door je Aas in te zetten als 1 punt kan je dit voorkomen. Bij een hand zonder Aas heb je zo’n troef niet achter de hand. Hierdoor loop je een groter risico op een burst en moet je opletten met kaarten pakken.

Risico op verlies is iets groter

Risico op verlies

In praktijk betekent dit helaas ook dat je een grotere kans hebt dat je gaat verliezen. Vooral als de eerste kaart van de croupier wel een Aas is. Gelukkig is alle hoop nog niet verloren. Met een harde hand strategie kan je zelfs van een hand zonder Aas een winnende maken. In de tabel wordt de hand zonder Aas aangegeven met een H voor het puntenaantal. Bij sommige tabellen geven ze het niet meer aan en zetten ze gewoon A neer. Als teken dat er een Aas tussen de eerste twee kaarten zit. Het is dus belangrijk om hierop te letten als je de tabel gaat aflezen.

Welke harde hand strategie kan je het beste toepassen?

Dit hangt natuurlijk helemaal af van de eerste twee kaarten die je toebedeeld hebt gekregen. Stel je hebt twee keer een 5. Dan is je score pas 10 punten. Er moet heel wat gebeuren voor er een burst ontstaat. Het is dan helemaal niet zo erg dat je geen Aas hebt. Een lage score is perfect om verder op uit te bouwen. Maar het kan ook dat je beter wel kan stoppen met kaarten pakken. Stel je hebt een score van 19 zonder Aas. Dit is voldoende om geen kaart meer te pakken. Het ligt dus echt aan je score. De tabel kan je hier gelukkig duidelijkheid in geven wat je het beste kan doen.

Een paar handige tips zonder tabel

Ga je zonder tabel spelen? Dan hebben we nog wel een paar handige tips die je kan gebruiken als je geen Aas hebt. Speel bijvoorbeeld altijd door als je score lager is dan 16 punten. Je loopt misschien wat meer risico op een burst, maar met 15 punten of lager ga je het ook niet redden. Bij 19, 20, 21 zonder een Aas pas je altijd. Dit is ook een gegeven die je gewoon kan onthouden. Verder moet je vooral hopen dat je geen 17 of 18 treft met een harde hand. Dit is eigenlijk het slechtste scenario. De tabel kan je hierin advies geven wat je nu het beste kan doen. Soms kan je de strategie bij splitsen gebruiken bijvoorbeeld met 2x een 9. Of soms zijn er nog een paar opties mogelijk. Gelukkig kan de tabel je hierin uitstekend van advies voorzien.

Wat moet je absoluut niet doen?

Wat je niet moet doen

Bij een harde hand strategie zijn er natuurlijk ook een paar dingen die je nooit moet doen, maar sommige gelden ook wel een beetje voor de zachte hand. Splits bijvoorbeeld nooit twee tienen. Je hebt 20 punten en de kans dat je wint is groot. De croupier kan hier alleen nog overheen met een Blackjack. Nog een tip is om nooit een verzekering te nemen. Doe dit in geen enkele situatie. Dus ook niet als je een Aas hebt. Je ziet dit er ook niet als optie tussen staan in de tabel en dit is absoluut niet zonder reden. Dit zijn een paar tips die je in ieder geval alvast kan meenemen tijdens een potje Blackjack.

Ga zelf aan de slag met de tabel

Heb je de tabel voor je liggen? Ga dan meteen met de strategie aan de slag en wie weet kan je zo wat vaker winnen. Als je de strategie combineert met een inzet systeem, dan is de kans nog groter dat je het spelletje wint. Via onze website kan je meteen een account voor echt geld aanmaken en spelen bij een Blackjack goksite.

€250